Sinergia Culturală în Europa de Est și Rolul Acesteia în Procesul Integrativ European: Array - Ene, Angela-Mihaela (Danubius Universitas, 2020)
Popoarele se definesc cel mai bine prin nivelul culturii proprii, nivel ce este dat de aportul fiecărui cetățean la întregul portofoliu cultural al națiunii. Cea mai mare realizare a unei națiuni, cu certitudine, nu poate fi decât existența unei stări de spirit, stare de spirit ce izvorăște mereu din profunzimea cunoașterii și a evoulției culturale.