Suspendari ale Timpului in Arta Vizuala Contemporana intre Analiza Estetica si Semantica Fotografiei: Array - Mihai, Ionela (Danubius Universitas, 2022)
Concept plurivalent ce reuneste statutul de ramura a artelor vizuale, tehnica de a crea imagini sub actiunea luminii si imaginea propriu-zisa, fotografia concentreaza intr-un singur cadru, dincolo de limbajul pictural, posibilitati caleidoscopice de punere in scena a unor detalii de povestire investite cu semnificatii personale si universale, cu scopul de a-i declansa anumite emotii celui care priveste, inclus intr-o actiune de (re)constructie a unei naratiuni mai ample. Selectarea atenta a unui subiect, element central al unui context semnificativ si riguros organizat al formelor percepute vizual, disciplina mintii, sensibilitatea, un simt al geometriei, dar si intuitia transforma scrierea pe o „panza” fotografica intr-un text care confera sens lumii, dezvaluind totodata viziunea inedita a fotografului-narator asupra temei.