In memoriam Benone Pusca - Comunitatea academica Danubius (Danubius Universitas, 2023)
S-a invesnicit de curand Fondatorul Universitatii “Danubius”. Omul care a edificat din nimic o institutie de prestigiu intre celelalte institutii academice romanesti si internationale. Cu un efort urias a reusit sa construiasca din temelii un edificiu alcatuit din patru corpuri ultramoderne ce strajuiesc intrarea in municipiul Galati si-i confera acestuia o eleganta prestigioasa. Pana mai ieri, la confluenta Dunarii cu Siretul era doar un teren viran, populat de caini comunitari si turme de capre. Aparitia Universitatii in acest spatiu arid a atras dupa sine edificarea unor complexuri comerciale si a unui stabiliment de sanatate publica, vecinatatea cu cladirile zvelte si elegante fiind un element de atractivitate economica. Primaria, la randul ei, s-a simtit datoare sa schimbe fata intrarii in oras printr-un bulevard cu multa verdeata si cu mobilier stradal adecvat, motiv de invidie pentru vecinii braileni. Nu stiu daca toate acestea au fost visate de cel care a decis sa amplaseze4 Universitatea in acest areal generos, dar ideea initiala a amplasamentului s-a dovedit benefica si aducatoare de dezvoltare urbana total nesperata. Zona nu si-a epuizat inca oportunitatile, astfel ca sunt de asteptat alte investitii care sa-i confere o functionalitate si mai pronuntata decat cea atinsa pana in prezent.