Enciclopedia Dunarii: un dar al galatilor pentru amazonul Europei - Felea, Gheorghe (Danubius Universitas, 2023)
In: Chestiunea Dunarii, inegalabilul Iorga, vrajit de mirajul Dunarii marturisea; Marele fluviu m-a atras intotdeauna si a fost si este dispus oricand si pentru oricine sa-si spuna povestea. Dar trebuie sa stii si sa vrei sa o asculti. Pentru a-i asculta povestea este necesar sa dam curs indemnului kantian, din partea finala a Criticii ratiunii pure, care afirma sententios: tot interesul ratiunii este cuprins in urmatoarele trei intrebari: Ce pot sti ?, Ce trebuie sa fac ?, Ce-mi este ingaduit sa sper?