In Memoriam Nicu Duret: Array - Ionescu Dumitrache, Ana Alina; Lateș, George (Danubius Universitas, 2020)
Născut în aceeași zi cu marele poet Mihai Eminescu, 15 ianuarie, avocat și cadru didactic la Facultatea de Drept a Universității ”Danubius”, Nicu DURET rămâne în memoria colegilor săi o prezență vie, mereu dispusă să sprijine activitățile Departamentului de Drept Public și Drept Privat. Studenții îi iubeau și îl respectau. Era unul dintre profesorii care avea zeci de solicitări de îndrumare a lucrărilor de licență și de disertație. Și când simțea că nu mai poate, mai putea puțin. Întotdeauna.