Ultima Criză Economică Mondială și Paradoxul Numit România: Array - Tatulici, Andrei Mihai (Danubius Working Papers, 2020)
Septembrie 2008 a fost momentul în care absolut toți giganții economici nord americani au căzut în genunchi, după ani de-a rândul în care economia a fost umflată artificial. O piață imobiliară care a vândut fără acoperire, pseudo-managementul coloșilor americani ghiftuiți cu cifre ireale și apropierea alegerilor în S.U.A., au dus la cea mai profundă criză economică din istorie. Consecințele sau văzut imediat și în România. De atunci până în 2013-2015 economia României și puterea de cumpărare au stagnat, șomajul nu s-a oprit din creștere iar restanțele la credite au crescut continuu.